PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV’er is echt geen 40 of 50 miljoen euro waard’

De analisten Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz zijn niet zo enthousiast over PSV-flitser Johan Bakayoko. Hij wordt vaak ingeschat op een transferwaarde van 40/50 miljoen euro maar daar zijn ze het niet mee eens. Ze vinden hem daarvoor veel te voorspelbaar.

“Iedereen heeft over 40, 50 miljoen euro, maar hij is heel voorspelbaar. Zo iemand als Noni Madueke vind ik echt veel beter”, vertelt Van der Vaart bij Rondo over de buitenspeler van PSV. Eerder gaf ook analist René van der Gijp zich al uit over de buitenspeler. Hij vindt dat Bakayoko ook te vaak binnendoor gaat en noemde ook Madueke als speler die hij beter vindt. De Engelsman vertrok in de winter van 2023 naar Chelsea.

Ook Boulahrouz ziet een stagnatie van de ontwikkeling bij Bakayoko. “Tegen middelmatige verdedigers lukt het hem allemaal wel. Dan gaat ie buitenom, binnendoor, et cetera. Maar als hij tegen een verdediger staat die met hem kan wedijveren, die vlug, vaardig en wendbaar is, bijvoorbeeld een Ian Maatsen, dan durft hij de back niet maximaal te testen. Dan kiest hij toch voor zekerheid. Ik vind hem ook geen veertig, vijftig miljoen waard.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.