PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Analist niet onder de indruk van PSV’

Marco van Basten is van mening dat PSV dit seizoen goede prestaties heeft neergezet, maar is toch niet erg onder de indruk van de Eindhovenaren. Hij vindt namelijk dat ze op Europees niveau niet optimaal hebben gepresenteerd.

Wel zag hij in het duel met Borussia Dortmund middenvelder Joey Veerman een goede wedstrijd spelen. “In het begin had iedereen zijn twijfels”, vangt Ronald de Boer aan over Veerman. “Kan hij die stap maken, kan hij wel in dat tempo mee. Elke keer maakt hij het toch waar. En de klasse die hij al had, met het passen, met dat gevoelige rechtervoetje van hem, dat wordt alleen nog maar beter.”

“De beste speler van de Eredivisie, wordt er nu voorzichtig gezegd”, zo verwijst presentator Wytse van der Goot naar de uitspraak van Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal. Van Basten kan zich hier echter niet helemaal in vinden. “Ik vind het een goede voetballer en ik vind dat PSV het goed doet, maar ik vind het wel wat overdreven allemaal. Als je naar Dortmund kijkt, die doen het echt niet zo goed in Duitsland, en je hebt de grootste moeite om 1-1 tegen ze te spelen.”

“Je komt met een penalty nog terug”, vervolgt de analist. “De goal die je tegen kreeg was ook een beetje lucky van hen. Hij (Veerman, red.) was goed, hij speelde een goede wedstrijd, zonder meer. Maar er wordt hier zo positief over PSV gesproken, dat je gaat denken dat het allemaal fenomenen zijn. Het gaat uiteindelijk in de top, in dit geval, om de Champions League. Dat ze kampioen worden, dat zit er wel dik in.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.