PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Heb het zes seizoenen enorm naar mijn zin gehad bij PSV’

Wim Kieft speelde in het verleden voor zowel Ajax als PSV. Bij de Eindhovenaren was hij maar liefst zes seizoenen actief en kende er de nodige successen.

Of ik nog heel fanatiek voor een club ben? Nee, best gek, eigenlijk”, vertelt Kieft in de auto aan zangeres Meau in het programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld van de NPO. “Ik heb natuurlijk een heel groot Amsterdams sentiment, omdat ik Amsterdammer ben. Mijn hele jeugd heb ik zowat bij Ajax doorgebracht en ook de eerste jaren van mijn professionele carrière. Maar ik heb ook heel lang in Eindhoven gespeeld bij PSV.”

“Daar heb ik het ook zes jaar enorm naar mijn zin gehad. Al betekend dat vooral dat je veel wint. Ik was natuurlijk een doelpuntenmaker, dus ik moest scoren. Als je een tijdje geen doelpunten maakt, dan ga je twijfelen. Ieder jongetje wil de nummer-9 zijn en doelpunten maken. Ook doelpunten maken werkt gewoon heel verslavend”, aldus Kieft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.