PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dubbele klapper op komst voor PSV’

PSV-directeur Earnest Stewart denkt dat Johan Bakayoko en Joey Veerman deze zomer zullen vertrekken uit Eindhoven. Dit liet hij gisteren weten aan tafel bij ‘Studio Voetbal’.

Afgelopen zomer was er al flinke interesse voor Bakayoko vanuit onder meer de Premier League. Brentford had veertig miljoen euro over voor de vleugelaanvaller, maar tot een transfer kwam het niet. Ook grote topclubs als Liverpool en Napoli hadden de Belgisch international op de korrel.

Bakayoko besloot echter zelf te kiezen voor een langer verblijf in Eindhoven en dat pakt tot dusverre goed uit. De aanvaller kent een sterk seizoen en plaatste zich met PSV voor de volgende ronde van de Champions League. Ook gaan de Eindhovenaren onbedreigd aan kop in de Eredivisie. Onder trainer Peter Bosz is de aanvaller bovendien een belangrijke schakel op de rechtsbuitenpositie.

De kans lijkt dan ook groot dat Bakayoko komende zomer wel vertrekt uit Eindhoven. Stewart reageerde aan tafel bij het praatprogramma kort en krachtig op de vraag of de Belg volgend seizoen nog voor PSV speelt. “Nee, dat denk ik niet.” De technisch directeur ging vervolgens in op de ontwikkeling van de aanvaller. “Wat hij op zo’n leeftijd doet, is echt geweldig. Er zijn nog steeds ontwikkelingspunten in zijn spel, maar dit is een jonge jongen die in de eerste seizoenshelft gewoon dertig topwedstrijden weg heeft gestouwd in zijn eentje: Champions League, competitie, beker en dan nog eens het nationale elftal. Ik vind het bijzonder knap.” De aanvaller moet PSV dan ook een flink bedrag opleveren, maar voor welke transfersom dat is wilde Stewart nog niet zeggen. “Daar gaan we eens rustig over nadenken.”

Ook Veerman lijkt voor een zomers vertrek te staan, al wilde Stewart dat nog niet helemaal bevestigen. “We zitten in Nederland, een opleidingsland. We moeten sowieso rekening houden met dit soort dingen. Dat is één, maar wij willen Joey nog heel graag behouden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.