PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV ontvangt waarschuwing van de Eredivisie’

Het lukte PSV gisteren niet om voor de achttiende keer op rij een competitiewedstrijd te winnen in de Nederlandse Eredivisie. Dit is uiteraard geen probleem voor de Eindhovenaren, maar journalist Maarten Wijffels sluit niet uit dat er meer speelt.

Trainer Peter Bosz liet begin 2024 al weten: “Wees voorbereid op een andere tweede helft van de competitie. Tegenstanders zullen zich anders gaan wapenen tegen de koploper. Ze zullen ook beter worden. Dus moeten wij ook nóg meer eisen van onszelf.”

Wijffels schrijft namens het Algemeen Dagblad: “Het is natuurlijk nog heel vroeg in 2024, maar de toon is inderdaad gezet, zo merken Bosz en zijn spelers. Met FC Twente en FC Utrecht zijn er al direct twee ploegen op zoek gegaan naar die ‘andere manieren’ om méér weerstand te bieden aan de sterkste ploeg van Nederland.”

FC Twente ging alsnog met 3-1 onderuit, maar FC Utrecht behaalde dus wel een resultaat. Wijffels stelt dat dit niet per definitie zorgwekkend is. “Is daarmee meteen dé blauwdruk geschreven voor hoe je PSV aanpakt? Nee, dat is te makkelijk. Teams moeten dan wel veel duelkracht in het elftal hebben, plus dat in de Galgenwaard het slechtste veld van de Eredivisie ligt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.