PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Peter Bosz mocht naar hartenlust investeren’

Ruud van Nistelrooy werd vorig seizoen tweede met PSV. Volgens analist Wim Kieft heeft hij daar niet genoeg credits voor gekregen. En dit heeft mede te maken met de ongekende reeks waar zijn opvolger Peter Bosz momenteel mee bezig is.

“Bij PSV heerst tevredenheid. De club is koploper van de Eredivisie en overwintert in de Champions League. Maar het is allemaal toevallig zover gekomen. Technisch directeur Earnest Stewart staat overal te glimmen met algemeen directeur Marcel Brands op de achtergrond”, schrijft hij in De Telegraaf.

Van Nistelrooij stapte afgelopen seizoen één wedstrijd voor het einde op. “Een deel van de spelersgroep was gefrustreerd en stapte naar Brands en Stewart. In plaats van ze direct weg te sturen, bood het duo een luisterend oor. Terwijl vanuit de staf rond Van Nistelrooij ook zonder consequenties gelekt kon worden naar de twee clubdirecteuren. Wie zo in de steek wordt gelaten, kan maar één ding doen: opstappen.”

Kieft looft die beslissing van de trainer. “Van Nistelrooij had de persoonlijkheid om de daad bij het woord te voegen. Zo werd de weg vrijgemaakt voor Bosz. Hij mocht naar hartenlust investeren waar Van Nistelrooij z’n twee beste spelers (Cody Gakpo en Noni Madueke) in de winterstop zag vertrekken. De titelrace hield hij niet vol, maar het is knap dat Van Nistelrooy de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker won en tweede werd met PSV.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.