PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-icoon zal waarschijnlijk niet slagen als hoofdtrainer’

Journalist Maarten Wijffels vreest dat Ruud van Nistelrooy het niet zal gaan redden als trainer. Volgens hem pas de moeizame start van hem als clubcoach namelijk in een trend.

In het AD schrijft hij er het volgende over: “Wat hebben Marco van Basten, Ruud Gullit, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert gemeen? In de laatste 35 jaar waren ze allemaal een periode dé nummer 1 (schaduw)spits van Oranje en daarna werden ze trainer. Die tweede carrière voltrok zich volgens de klassieker van Co Adriaanse over paard en ruiter.”

Van Nistelrooij won twee prijzen met PSV, maar weet Wijffels: “Wat bij Van Nistelrooij blijft hangen is dit: hij koos plotseling voor een grote sprong ineens, kwam terug op zijn eigen besluit om nog zeker een jaar Jong PSV te leiden. En raakte daarna verstrikt in een baan zo complex als die van coach bij een topclub.”

De voormalig topspits dacht zijn trainersloopbaan zorgvuldig uit te stippelen. “Toch lijkt het erop dat wéér een oud-topspits van Oranje het niet redt als (top)trainer. Of worden we komend jaar nog verrast? Wat in 2024 zeker gebeurt: Robin van Persie ziet de trend ook. En denkt nog een keer extra na over zíjn aanpak van een tweede loopbaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.