PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Peter Bosz had date met Mislintat zonder potentie’

Sven Mislintat, de voormalige TD van Ajax heeft in de zomer een gesprek gehad met Peter Bosz. Alleen liep het gesprek op niets uit. Er zou namelijk geen ‘sprankeling’ zijn geweest van beide kanten. Hier maakt het AD melding van.

De Amsterdammers ontsloegen in januari Alfred Schreuder en lieten John Heitinga het seizoen afmaken. Achter de schermen hield Ajax meerdere scenario’s open: ofwel doorgaan met Heitinga, ofwel een zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Peter Bosz was in april vrij en besloot een balletje op te werpen bij Ajax, waarvoor hij in het seizoen 2016-2017 ook al werkte.

Ajax was echter niet happig op zijn terugkeer. Zowel bij algemeen directeur Edwin van der Sar als bij andere medewerkers zou het gevoel overheersen dat hij in 2017 zijn vertrek naar Borussia Dortmund heeft geforceerd. Hoewel het hem niet werd afgeraden om met Bosz in gesprek te gaan, was voor Mislintat duidelijk dat de club niet stond te springen.

Begin juni besloot de directeur voetbalzaken echter alsnog met Bosz te gaan praten, gezien het vertrek van Van der Sar. De hoofdtrainer had op dat moment al meerdere gesprekken met PSV achter de rug en had daaraan een goed gevoel overgehouden. De ontmoeting tussen Mislintat en Bosz noemt het AD ‘een date zonder potentie’, waardoor het slechts bij één conversatie bleef.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.