PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Roemeense aanvaller in beeld bij PSV’

PSV heeft een nieuwe speler in het vizier. Het gaat om de Roemeense aanvaller Vladislav Blanuta die in eigen land onder contract staat bij FC U Craiova. Dit weet het medium ‘Pro Sports’ te melden. Ook Feyenoord en Ajax zouden op hem azen.

De 1.90 meter lange aanvalsleider heeft een transferclausule van zes miljoen euro. Voor de topclub uit Nederland zou dat prijskaartje geen probleem zijn. Blanuta speelde dit seizoen tot dusver veertien duels op het hoogste niveau in Roemenië. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists. De spits van FC U Craiova geldt als de rijzende ster in het Roeemeense voetbal, aldus ProSport. Hij wacht nog op zijn debuut in het nationale team. Wel speelde Blanuta onlangs zijn eerste interland voor Jong Roemenië, nadat hij eerder nog uitkwam voor Moldavische jeugdteams.

Blanuta werd afgelopen zomer definitief overgenomen van Pescara, dat hem al verhuurde. Craiova betaalde zo’n 250.000 euro. De lange spits koos op jonge leeftijd voor een avontuur in Italië, dat dus niet uitpakte zoals gehoopt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.