PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘De training lijkt hier soms wel op een oorlog’

Ricardo Pepi verruilde deze zomer het Duitse Augsburg voor een avontuur bij PSV. En de Amerikaanse doelpuntenmaker voelt zich in Eindhoven helemaal op zijn plek. Hij zit wel vaak op de reservebank, maar geeft aan veel te leren van Luuk de Jong.

“Toen ik hier voor het eerst kwam wist ik ook wel dat hij een goede speler was. Ik zie het verschil wel, want ik ben wel een betere speler geworden. De intensiteit en de trainingen hier, het lijkt soms wel een oorlog. Die mentaliteit is wel heel erg goed hoor, dat vind ik heel erg fijn”, vertelt Pepi in de Men in Blazers-podcast.

In het cruciale duel met Sevilla tekende Pepi als invaller voor de winnende treffer. Mede door zijn doelpunt plaatste PSV zich voor de knock-out fase van de Champions League. “Toen ik inviel, voelde ik dat we het momentum hadden. We waren al op een gelijkspel gekomen en om eerlijk te zeggen wist ik dus wel dat die goal zou vallen. Ik had dat gevoel dat er niemand was die me kon stoppen. Ik kon alles doen wat ik wilde doen op het veld, dus uiteindelijk is het gewoon wachten totdat het moment gaat komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.