PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV heeft een wapen dat geen andere ploeg heeft’

Analist Ruud Gullit is zeer in zijn nopjes over het feit dat PSV zich geplaatst heeft voor de volgende ronde in de Champions League. De Eindhovenaren kunnen terugkijken op een topweek, want ook FC Twente en Feyenoord werden door ze verslagen.

“Voor de geloofwaardigheid van Nederland als voetballand is het geweldig dat Feyenoord en PSV in de groepsfase van de Champions League meespelen”, schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. “Helemaal prachtig is het dat Peter Bosz en zijn spelers er na de winter ook nog bij zijn. Als je PSV ziet spelen de laatste weken en zeker ook weer tegen Feyenoord, dan is het Bosz niet alleen om ’mooi voetbal’ te doen.”

“Hij gaat uit van het voetbal aan de bal, maar hij speelt meer op resultaat”, vervolgt de voormalig wereldvoetballer. “Tegen Sevilla werd met een beetje geluk gewonnen, maar in De Kuip stonden ze met een houding van: jullie willen ons graag inhalen, laat het dan maar zien. Dat lukte Feyenoord niet en PSV heeft een wapen dat geen andere club heeft in de Eredivisie: veel veelscorende spelers.”

“Spelers als Luuk de Jong, Ismael Saibari, Guus Til, Johan Bakayoko, Hirving Lozano, Noa Lang en Joey Veerman. Het gevolg is dat de wittebroodsweken van PSV en Bosz al maanden duren. Toch, eens zal het gedaan zijn met de flow en krijgt PSV een kegel. Interessant wordt het om te zien hoe PSV daarmee om gaat. Dat bepaalt of ze kampioen worden. Om de landstitel nu al te vergeven, vind ik te vroeg”, aldus Gullit.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.