PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Hij deed niet mee bij PSV, maar bij Feyenoord’

De analisten Wim Kieft en Wesley Sneijder zijn niet te spreken over de prestaties van Yorbe Vertessen in de topper tegen Feyenoord van afgelopen zondag. In hun ogen heeft de vleugelaanvaller namelijk geen enkele inbreng gehad in de 1-2 overwinning van de Eindhovenaren. Dit liet het duo weten in het programma ‘Veronica Offside’

“Vertessen was bij Feyenoord aan het meedoen aan de linkerkant”, zegt Sneijder lachend. Kieft antwoordt: “Oh, wat was die slecht.” Sneijder vult aan: “Jezus! Ik weet niet of we de statistieken hebben, maar hij heeft de bal volgens mij geen enkele keer naar de goede kleur gespeeld. Hij had geluk tegen Sevilla, dat hij één keer een bal goed voorgaf.”

Vertessen gaf de assist op het winnende doelpunt van Ricardo Pepi. “Ik denk dat hij z’n ogen dicht deed, met z’n chocoladebeen schoot en dacht: ik zie het wel. Hij kwam precies goed uit. En toen had hij ook wel een paar goede rushes hoor, hij was lekker bezig aan de zijlijn. Maar gisteren was hij dra-ma-tisch.”

Volgens Kieft kampt de Belgische aanvaller met ‘een chronisch gebrek aan zelfvertrouwen’. “Ik denk dat hij een beetje last van de druk heeft. Normaal zou je heel veel zelfvertrouwen moeten meenemen uit zo’n wedstrijd tegen Sevilla. Maar als je ziet hoe hij begint aan de wedstrijd tegen Feyenoord…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.