PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

City-speler pakt uit: ‘Ik scoor graag ook tegen PSV’

Jochem Ritmeester van de Kamp maakte afgelopen zondag tegen Ajax de openingstreffer voor zijn club Almere City. Uiteindelijk kwamen ze met 1-2 achter maar een penalty in de blessuretijd zorgde uiteindelijk nog voor een 2-2 eindstand. Hoe vaak denken mensen dat hij geen voetballer is maar een hockeyer, vanwege zijn achternaam?

“Daar worden vaak grappen over gemaakt”, zegt Ritmeester van de Kamp tegen het Algemeen Dagblad. “En dan kom ik ook nog eens uit Laren. Vind ik alleen maar leuk hoor. Dan vragen ze of ik verdwaald ben en of het wel klopt of ik bij Almere City speel. Of ik niet bij Hurley moet zijn of Laren.” De middenvelder vervolgt: “Mijn moeder en mijn zus hebben hoog gehockeyd. Bij Laren ja. Mijn vader en ik zijn altijd van het voetbal geweest. Omdat mijn zus en moeder hockeyden, kwam ik best vaak op een hockeyclub maar ik had dan vaak een voetbal mee. Laren is een dorp en iedereen kent elkaar. Hockey is nog steeds wél de sport, maar ik merk sinds dit seizoen dat ik er ook wel word herkend.”

Ritmeester van de Kamp scoorde al in De Kuip tegen Feyenoord, en nu dus tegen Ajax. “In de Kuip was ik nog bankzitter en zat ik maar te hopen om erin te komen. Geweldig om te mogen scoren in zo’n stadion. Ik sprak mijn ploeggenoot Danny Post er nog over hoe bizar het is om te scoren tegen Ajax én Feyenoord voor een eredivisiedebutant. Het zijn mijn enige goals ook dit seizoen tot nu toe. Ik scoor graag ook tegen PSV, maar we willen ons in eerste instantie toch vooral handhaven”, aldus Ritmeester van de Kamp.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.