PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-speler kritisch op Lens: ‘Probeerde ons rode kaarten aan te naaien’

Luuk de Jong was gisteren na afloop van het met 1-0 gewonnen duel tegen Lens zeer in zijn nopjes. Hij was verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd door een bal fraai binnen te koppen.

“Het kostte heel veel energie vandaag en dat zag je ook wel”, vertelt De Jong na afloop voor de camera van RTL 7. “Zij zetten veel druk, één-op-één op onze laatste lijn. Dan krijg je veel lange ballen en veel tweede ballen. Je zag ook dat wij, ondanks dat we de 1-0 maakten, moeilijk de controle kregen over de wedstrijd.”

“De tweede helft waren we beter aan de bal en gaven ook niet veel kansen weg”, gaat de captain verder. “Je moet niet met de gemiste kansen bezig zijn en we moeten de complimenten geven aan onze verdediging. Heel veel één-op-één gestaan, maar ze stonden hun mannetje.”

“Zij waren heel erg bezig om te provoceren en om een reactie bij ons uit te lokken. Ik had het gevoel dat ze ons steeds kaarten probeerden aan te naaien, zodat wij een keer rood zouden krijgen. Ik vond het niet netjes hoe zij op het veld stonden, maar dat deden ze bij hun ook al”, aldus De Jong.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.