PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dick Advocaat gaat aan de bak in de Caraïben’

Dick Advocaat is in gesprek met Curacao om daar de nieuwe bondscoach te worden. Hier maakt het medium ESPN melding van.

Hij stopte eind vorig seizoen als trainer van ADO Den Haag, maar is mogelijk snel weer onder de pannen. ‘De gesprekken met de Curaçaose bond lopen nog, maar het ziet er positief uit’, klinkt het. Bij Curaçao moet Advocaat de ontslagen Remko Bicentini opvolgen. Bicentini kreeg zijn congé, nadat het land in de voorrondes van de Gold Cup werd uitgeschakeld door Saint-Kitts en Nevis. Dean Gorré was na het ontslag van Bicentini interim-bondscoach.

Met Advocaat moet Curaçao zich kwalificeren voor het WK 2026 in Mexico, de Verenigde Staten en Canada. Voor Advocaat wordt het zijn zesde klus als bondscoach, nadat hij eerder Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Rusland, Servië en Irak onder zijn hoede had.

Jan Boskamp verklapte tegenover Veronica al dat Advocaat in beeld is bij Curaçao. “Een paar weken terug begon Dickie ineens over onze tijd in Suriname en Curaçao”, zei hij. “Wij voetbalden daar voor het koninkrijk, maar dat is misschien al zestig jaar geleden. Dus ik dacht wat zit hij nou te zeiken steeds. En ineens begon het bij mij te werken. Dan kom je er eigenlijk achter welke aanbieding hij heeft gehad. Curaçao natuurlijk, honderd procent.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.