PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV moet vrezen voor nieuwe ‘Lewandowski’

In de derde kwalificatieronde voor de Champions League is PSV gekoppeld aan het Oostenrijkse Sturm Graz. Komende dinsdagavond staat het eerste duel tussen beide clubs op het programma. Pieter Zwart van Voetbal International geeft een analyse over de tegenstander.

“Als je er een paar keer naar kijkt is wel duidelijk dat er een heel helder idee is”, begint Zwart zijn analyse. “Een idee als ze de bal hebben, een idee als ze de bal niet hebben. Dat is allemaal heel herkenbaar. Dan is het vooral de vraag wat kan PSV daar in deze fase tegenover zetten. Dat gaat een hele andere uitdaging worden, dan wat de wedstrijd tegen Feyenoord is geweest.”

Volgens Zwart is Sturm Graz vooral fysiek sterk en zijn ze goed in spelhervattingen. “Iedere bal die over de middenlijn stil ligt, is voor hen een spelhervatting. Dat is een hele andere wedstrijd dan je gewend bent te spelen tot nu toe. Je moet vooral rustig blijven en de bal in bezit houden. Je moet niet in zo’n vechtwedstrijd komen, wat Sturm Graz graag zou willen”, denkt Zwart.

De gevaarlijkste speler van Sturm Graz is volgens Zwart, Szymon Wlodarczyk. De Poolse spits scoorde dit seizoen al vijf keer in drie wedstrijden. “Ze hebben een nieuwe Poolse spits. Heeft een lastige naam, maar hij staat bekend als de nieuwe Lewandowski in Polen. Deze jongen scoort er echt op los sinds zijn komst bij Sturm Graz. Het is een hele kopsterke spits, met een goed gevoel in de zestien”, besluit Zwart.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.