PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Kritiek op PSV: ‘Zes miljoen is het salaris van de terreinknecht’

Aad de Mos vindt het geen slimme keuze van Xavi Simons om terug te keren bij Paris Saint-Germain. De voormalig trainer en huidig analist denkt dat de spelmaker beter nog een seizoen in Eindhoven had kunnen blijven.

Hij laakt vooral het handelen van PSV, dat een gelimiteerde som ontvangt voor Simons. “Zes miljoen euro is een fooitje. De bedragen die rond gaan in het voetbal en zeker bij PSG… Dan is zes miljoen het salaris van een terreinknecht.” De Mos is duidelijk: Simons kon beter in de Eredivisie blijven. “Om te bevestigen dat het afgelopen seizoen geen casinogeluk was.”

“Hij heeft het geluk dat Messi vertrokken is. Hij heeft indruk gemaakt en de potentie om daar te spelen, maar hij heeft nog niet kunnen overtuigen in grote wedstrijden”, vervolgt De Mos tegenover ESPN. “Met Oranje was hij tegen zowel Kroatië als Italië heel matig.”

“Ik was zeker een jaar gebleven”, aldus de oud-trainer. “Bij PSV was hij een dragende speler geweest. Hij krijgt bij PSG niet zoveel ballen, de grote jongens accepteren dat niet. Hij zal daar toch een kleine jongen blijven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.