PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV is de baas en lijkt Ajax af te troeven in strijd om topper’

PSV heeft zich in de strijd gemengd om de middenvelder Gedson Fernandes. Hier maken verschillende Turkse media vandaag melding van. De Eindhovenaren gaan deze zomer waarschijnlijk afscheid nemen van zowel Ibrahim Sangaré en Erick Gutierrez en daarom moeten er nieuwe middenvelders komen.

De speler van Besiktas wordt ook al een tijdje gelinkt aan Ajax. De geruchten gaan dat PSV maar liefst achttien miljoen euro overheeft voor Fernandes: dat zou een recordtransfer voor de Eindhovenaren zijn. Momenteel is Mateja Kezman de duurste aankoop allertijden (veertien miljoen euro, in 2000 van Partizan Belgrado).

Naast Ajax en PSV wordt ook SS Lazio aan het jeugdexponent van SL Benfica gelinkt. Fernandes (24) staat bekend als een balveroveraar met tevens veel voetballende kwaliteiten. De vraag is of hij daadwerkelijk haalbaar is voor Nederlandse clubs, want Fernandes ligt nog tot medio 2026 vast bij Besiktas en de Turken willen hem liever nog een jaar behouden, omdat er de overtuiging leeft dat hij daarna nóg meer op kan leveren.

Vorig jaar betaalde Besiktas nog zes miljoen euro voor 50% van de transferrechten van Fernandes; de helft van de opbrengst straks gaat derhalve naar Benfica. Eerder kwam hij ook al op huurbasis uit voor Tottenham Hotspur en Caykut Rizespor.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.