PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Kegelende Ajacied gaat zondag het verschil maken’

Willem van Hanegem verwacht een ander Ajax in de bekerfinale van aanstaande zondag tegen PSV. Vooral omdat Edson Alvarez weer terugkeert in de basiself van de Amsterdammers.

In competitieverband ging Ajax vorige week met 3-0 onderuit in het Philips Stadion. “Ik denk dat Ajax er nu opvliegt”, voorspelt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. “Ten eerste: ze hebben twee spelers terug, waaronder die Mexicaan (Álvarez, red.). Hij is belangrijk voor hen, omdat hij wel voorop gaat in de strijd, maar hij is geen bijzondere speler. Hij probeert iedereen ondersteboven te kegelen.”

Ajax kan Van Hanegem in algemene zin maar weinig bekoren. “Het is niet veel bijzonders meer. Dat is ook raar: aan het begin van het seizoen vond ik ze aardig spelen, hoor. Ik dacht: ze kunnen zo weer kampioen worden. En ineens is het weg.” Volgens de ras-Feyenoorder kan het momentum binnen een mum van tijd terugkomen bij de Amsterdammers. “Je hebt spelers die er wekenlang niets van bakken en dan ineens is het er weer. Als je maar het vertrouwen hebt…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.