PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV start gesprekken met Branco van den Boomen’

Branco van den Boomen heeft zich met zijn goede speler bij het Franse Toulouse in de belangstelling gespeeld van PSV. Hier maakt Voetbal International melding van.

De middenvelder maakte een spectaculaire ontwikkeling door in Frankrijk en mede dankzij de vele assists van de Nederlander promoveerde Toulouse naar de Ligue 1. Ook dit seizoen is Van den Boomen een steunpilaar bij de Fransen, die donderdag de finale van de Coupe de Fance wisten te halen.

De middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Toulouse, waardoor er veel interesse is voor de Nederlander. PSV is niet de enige geïnteresseerde topclub uit de Eredivisie, want volgens Valentijn Driessen zou ook Feyenoord Van den Boomen op het lijstje hebben staan. In de voetbalpodcast van De Telegraaf liet Driessen eerder al het volgende optekenen: “Van den Boomen schijnt op de lijst te staan bij Feyenoord, dat heb ik ook gehoord. Hij is transfervrij. Slot heeft Van den Belt al gehaald, dus ik weet niet of hij deze jongen er ook nog bij wil.”

De voorkeur van Van den Boomen lijkt echter bij PSV te liggen, waar hij afgelopen maandag bij Ziggo Sport warme woorden over sprak. “Ik zou het wel mooi vinden, die club heb ik altijd een warm hart toegedragen. Maar Joey Veerman en ik zijn wel een beetje dezelfde type spelers, ik weet niet of het past. We gaan het zien. De top drie in Nederland, dat is denk ik een stap omhoog ten opzichte van Ligue 1. Ook voor wat Oranje betreft.”

Volgens Voetbal International bracht een driemansdelegatie van Forza Sports Group, het management van Van den Boomen, vrijdag een bezoek aan De Herdgang. Daardoor lijkt een transfer van de middenvelder naar PSV op handen, al denk het weekblad dat er waarschijnlijk meerdere spelers zijn besproken gezien ook Sávio bij Forza zit.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.