PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wilde geen enkel risico lopen met steraanvaller’

Jaap van Baar de financieel directeur van PSV heeft in een interview met het NRC duidelijkheid gegeven over de financiele situatie bij de Eindhovenaren. Volgens hem was de winst tegen AS Monaco in de voorronde van de Champions League al enorm belangrijk omdat de club daarmee een bonus kreeg van 5 miljoen euro en tegen Rangers FC wederom een vol stadion had.

“Ik wist, als we tegen Monaco niet winnen, moeten we echt saneren. Dat zou de hele club raken”, aldus Van Baar. De financieel directeur gaat verder: “We hadden moeten snijden in heel veel van onze plannen. De druk om spelers te verkopen bleef groot, maar de organisatie kon doordraaien. Voor mij was de opluchting na Monaco daarom groter dan het verdriet na Rangers.”

In de winterstop verkocht PSV Cody Gakpo en Noni Madueke om de financiën weer op orde te kunnen krijgen. Van Baar vindt niet dat PSV te veel risico heeft genomen. “We waren niet aan het gokken bij PSV, wel aan het ondernemen”, zo geeft hij aan. “En er zijn allemaal excuses, we zaten er soms dichtbij, maar als je de verwachtingen structureel niet waarmaakt, moet je een keer op de rem trappen. Wij hadden veel spelers die we niet gebruikten, maar die wel geld kostten in salarissen en afschrijvingen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.