PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘NL League kostte Toon Gerbrands de kop bij PSV’

Vori jaar werd bekend dat PSV en directeur Toon Gerbrands in goed overleg uit elkaar gingen. Maar volgens journalist Valentijn Driessen zou de vork heel anders in de steel zitten. Het instemmen met de NL League zou hem namelijk fataal zijn geworden.

Hij werd dit seizoen opgevolgd door Marcel Brands als algemeen directeur bij PSV. Volgens de Eindhovenaren was dit in goed overleg verlopen, maar Valentijn Driessen stelt in Kick-Off de podcast dat het verhaal toch anders in elkaar zit. “Gerbrands was voor de invoering van de NL League”, aldus Driessen. “Dat kreeg Robert van der Wallen, de huidige voorzitter van de rvc van PSV, te horen, waarna hij werd bijgepraat door onder meer Toon van Bodegom namens Feyenoord en Leen Meijaard van Ajax. Dat duo vertelde Van der Wallen dat de invoering van de NL League een heel slecht besluit voor PSV zou zijn. Van der Wallen voelde zich daardoor verkeerd voorgelicht en vervolgens heeft hij de stekker er voor Gerbrands uitgetrokken bij PSV.”

Eindhovens Dagblad-journalist Rik Elfrink meldt dat het verhaal van De Telegraaf niet klopt en dat PSV nog steeds voor de invoering van de NL League is. ‘PSV is nog steeds voor de invoering van een NL League en daarmee een andere rol van de huidige bond (KNVB), maar wil wel dat Ajax en Feyenoord ook akkoord zijn. Dat Gerbrands hierop binnen PSV zou zijn ‘gesneuveld’, wordt door betrokkenen ontkend.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.