PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Zomers vertrek lonkt voor creatieveling van PSV’

Het avontuur van Xavi Simons bij PSV zou zomaar eens beperkt kunnen blijven tot slechts één seizoen. Volgens de Franse sportkrant L’Equipe zou de middenvelder namelijk openstaan voor een nieuw avontuur. Een terugkeer naar Paris Saint-Germain is geen optie voor hem.

Hij verruilde Paris Saint-Germain vorig jaar zomer voor PSV. De voetballer heeft een clausule opgenomen waardoor hij voor zo’n twaalf miljoen euro terug kan keren naar Parijs, maar volgens de Franse sportkrant maakt hij daar geen gebruik van. Op dit moment is een hereniging in het Parc des Princes uitgesloten.

L’Équipe schrijft dat Simons een nieuw avontuur in het buitenland ziet zitten, maar bij een andere club dan PSG. Dat heeft deels te maken met het zicht op speeltijd. Waar hij bij PSV onder Ruud van Nistelrooij zeker is van een basisplaats, daar is het in Parijs zeer de vraag of veel speelminuten reëel zijn.

Simons zou een PSG-hereniging alléén accepteren als hem bepaalde garanties gedaan worden. Dat is echter niet waarschijnlijk, waardoor de aanvallend ingestelde middenvelder vrijwel zeker kiest tussen PSV óf een andere buitenlandse club.

Tegenover het Eindhovens Dagblad liet Xavi Simons zondag weten: “Ik ben blij dat ik hier veel kan spelen en mezelf kan ontwikkelen. En natuurlijk ben ik teleurgesteld (1-1 bij Vitesse, red.): ik wil Champions League spelen en Europa League. En ik wil kampioen worden. Aan het einde van het seizoen zien we wel verder, ik heb nog een contract tot 2027.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.