PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Fabio Silva heeft het geluk in Eindhoven weer teruggevonden

Fabio Silva voelt zich fijn bij PSV. De Portugese aanvaller lijkt weer helemaal opgeleefd te zijn na een donkere periode. Hij hoopt dan ook op een langer verblijf bij de Eindhovenaren.

Hij vertelt in een uitgebreid gesprek met Voetbal International over zijn periode bij Wolves en de overstap naar PSV die volgde. De Portugees verliet droomclub FC Porto op achttienjarige leeftijd voor een avontuur in de Premier League. “Als er bedragen van veertig miljoen euro worden betaald, dan kunnen clubs dat soms niet weigeren. Dat was bij mij zo. Maar ik was net achttien jaar geworden. Een beetje pijn doet het wel dat ik niet nog meer heb kunnen laten zien bij Porto. Ik was achttien toen ik al in de Premier League speelde. Mensen vergeten mijn leeftijd vaak.”

Uiteindelijk kwam PSV ter sprake als geïnteresseerde partij, met een voormalig topspits als trainer. “Dat was een hele belangrijke reden voor mij om naar PSV te gaan”, meent Silva over de aanwezigheid van Ruud van Nistelrooij. “Ook om de club, want ik ben ambitieus. PSV is een topclub, we spelen om de titel en we kunnen de beker nog winnen. Maar voor mij als spits is het natuurlijk fantastisch om met Van Nistelrooij te werken. Hij was één van de beste spitsen ter wereld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.