PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘In Mexico is Feyenoord populairder dan Ajax of PSV’

Santiago Gimenez is ‘on fire’ bij Feyenoord. Hij won onlangs de concurrentiestrijd van Danilo en speelt de sterren van de hemel bij ‘De Stadionclub’. Ook in zijn land Mexico wordt de club nu nauwlettend in de gaten gehouden. Hier maakt sportjournalist Daniel Reyes melding van.

“Samen met Hirving Lozano is hij de populairste speler van Mexico”, vertelt de in Nederland woonachtige Reyes voor de camera van ESPN. “Wij hebben niet zoveel spitsen, dus als iemand scoort in Europa dan wordt hij meteen een idool in Mexico. Hij is zeker de beste spits van Mexico. Een paar jaar geleden had je Raúl Jiménez, maar die is uit vorm. Dus momenteel is Gimenez de beste spits van Mexico.”

Dat de Feyenoorder ontbrak in de selectie van El Tri voor het WK in Qatar zorgde dan ook voor gefronste wenkbrauwen. “Niemand begreep dat in Mexico. Bondscoach Gerardo Martino, de oud-trainer van Barcelona, zei dat hij drie spitsen nodig had. Hij koos Jiménez, Henry Martín van Club América en Rogelio Funes Mori. Alle drie zijn ze boven de dertig. Iedereen is daar nog steeds boos over in Mexico.”

Gimenez geniet grote populariteit in eigen land. Zo prijkt hij regelmatig op de voorpagina’s van de modebladen. “Maar hij blijft heel bescheiden”, aldus Reyes, die weet dat de aanwezigheid van Gimenez ook Feyenoord geen windeieren legt. “Eerst was het PSV, daarna Ajax, maar nu is Feyenoord populairder in Mexico.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.