PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Jarrad Branthwaite overweegt langer Eindhovens verblijf’

Jarrad Branthwaite heeft zich dit seizoen bij PSV ontpopt als een sleutelspeler. Hij wordt gehuurd van het Engelse Everton en de Eindhovenaren willen hem graag definitief inlijven. Zelf staat hij hier niet onwelwillend tegenover.

Afgelopen winter sloeg Everton een eerste bod om Branthwaite definitief over te nemen nog af, maar PSV laat zich niet uit het veld slaan. “Voor nu is het alleen huur en is er geen koopoptie in het contract”, zegt de twintigjarige verdediger in een interview met Voetbal International. “Het is een mooi compliment dat PSV me langer wil houden. Ik heb het hier heel goed naar mijn zin, dus een langer verblijf bij PSV zou ik zeker overwegen.”

Branthwaite beseft wel dat hij daarbij ook afhankelijk is van zijn werkgever, die mogelijk geld ruikt nu het goede spel van de verdediger ook buiten de Eredivisie niet onopgemerkt is gebleven. Naar verluidt houden onder meer Manchester United, Liverpool en AS Roma zijn verrichtingen met bovengemiddelde interesse in het vizier. “Maar ik focus me er niet op”, houdt Branthwaite vol. “Ik ben nu bij PSV, ik wil zo goed mogelijk presteren en me blijven ontwikkelen.”

Hoogstwaarschijnlijk krijgt hij donderdagavond opnieuw de kans zich te laten zien in een Europees duel, als PSV in de tussenronde van de Europa League op bezoek gaat bij Sevilla. Trainer Ruud van Nistelrooij is vol lof over de ontwikkeling van Branthwaite. “Ik zie Jarrad wel als een sleutelspeler en zo zien we hem ook intern”, aldus Van Nistelrooij. Hij hoopt dat de samenwerking deze zomer niet ten einde komt, ondanks de geduchte concurrentie. “Wat uitermate belangrijk is, is dat hij het bij PSV en binnen dit team heel goed naar zijn zin heeft. Dat is een basisvoorwaarde willen we überhaupt een kans maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.