PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV moest Gakpo verkopen vanwege scherpe beleid’

PSV heeft Cody Gakpo met het mes op de keel verkocht. Deze conclusie trekt De Telegraaf. Vanwege het scherpe beleid van de laatste jaren zijn de Eindhovenaren in een financiele spagaat beland.

PSV zag de salariskosten flink stijgen, net als de post afschrijvingen op transfervergoedingen. Die bedraagt nu rond de dertig miljoen euro en in combinatie met het jaarlijkse exploitatietekort van zo’n tien miljoen, moet de Nederlandse topclub elk seizoen veertig miljoen euro zien binnen te halen om dat glad te trekken. Dat kan door inkomsten uit de Champions League, maar daarvoor wist PSV zich de laatste jaren niet te plaatsen.

Daardoor had PSV dit boekjaar nog een grote transfer nodig, want in de zomer leverden alleen Mario Götze en Michal Sadilek een bescheiden transfersom op. Liverpool betaalt nu zo’n vijftig miljoen euro voor Gakpo, al zal een deel wegvloeien naar makelaars en mogelijk de speler zelf. Het staat evenwel vast dat PSV voor dit jaar weer aan zijn financiële uitdaging heeft voldaan.

De Telegraaf spreekt van een spiraal die lastig te doorbreken valt. ‘Het paradoxale is dat door de beslissing van PSV om Gakpo nu te verkopen de kans dat komende zomer gecasht moet worden met weer een ander kroonjuweel groter is geworden, omdat het perspectief om kampioen te worden en daarmee de Champions League te halen vertroebeld wordt.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.