PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Louis van Gaal is betere coach als Michels en mezelf’

Louis van Gaal kan de geschiedenisboeken in als beste coach van Oranje ooit. Deze conclusie trekt Dick Advocaat na de winst van Nederland gisteren op Senegal (0-2).

Van Gaal boekte maandag zijn 38ste zege als bondscoach van Oranje. De oefenmeester staat daarmee één zege boven Advocaat, die zijn record kwijt is. In De Oranjewinter op SBS6 sprak hij zich uit: “Dat vind ik helemaal niet vervelend”, aldus de Hagenaar.

Of Van Gaal de beste bondscoach ooit is namens Nederland? “Zo is het ook. Hij is de beste coach, dat vind ik wel”, aldus Advocaat. “Beter dan Rinus Michels en ook beter dan ik. Hij heeft voor zichzelf altijd de moeilijkste weg gekozen. Hij vertelde zelfs aan de beste spelers ter wereld hoe ze moesten staan en hoe ze een bal moesten aannemen. Ik vind het een uitstekende coach.”

Van Gaal had 59 interlands nodig om tot 38 overwinningen te komen. Advocaat had daarentegen 62 wedstrijden nodig voor zijn 37 zeges. Mocht Oranje de kwartfinale van het WK bereiken, dan passeert Van Gaal ook in dit klassement zijn Haagse collega.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.