PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Alfred Schreuder: ‘Voor PSV een uitstekende speler’

Aanstaande zondag staat de kraker tussen Ajax en PSV op het programma in de Eredivisie. En zeer belangrijke wedstrijd voor beide partijen. De Eindhovenaren zullen blij zijn dat Luuk de Jong weer inzetbaar voor ze is. Ook trainer Alfred Schreuder vindt hem een zeer belangrijke schakel in het elftal.

“Maar het is wel weer een topwedstrijd tegen een PSV in vorm. Ze hebben Luuk de Jong terug, wat voor hun een uitstekende speler is. We moeten vooral naar onszelf kijken, naar de dingen die we goed hebben gedaan. Ik denk dat we van achteruit goed gespeeld hebben, rust hebben uitgestraald. Timber en Bassey speelden sterk centraal, met Álvarez daarvoor, het is belangrijk dat we dat blok hebben”, vertelt Schreuder.

Dat de Amsterdammers na rust een stuk kwetsbaarder oogden in Glasgow, baart bij de trainer niet gelijk zorgen richting PSV-thuis (zondag 16:45 uur). “De mindere fases die we hebben, dat kan ook komen doordat we met 2-0 voorstaan en de kansen die we krijgen, dat er daardoor wat concentratieverlies is. Daarvóór was het er niet. Ik vond dat we de wedstrijd heel serieus zijn begonnen, dus op dat vlak maak ik me geen zorgen.”

Tot slot wil Schreuder nog niet veel zeggen over de titelkansen van Ajax in de Europa League, waarin het na de winter uitkomt. “Dat gaan we zien. Dit is een team in ontwikkeling. Dat zie je ook duidelijk. We hebben veel goede fases in de wedstrijd, maar we hebben ook een paar mindere fases. Die moeten eruit. We leden bij een 2-0 voorsprong een paar keer te slordig balverlies. Dat moet eruit, we moeten dan stabieler zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.