PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Cody Gakpo oogt nog niet klaar voor de Premier League’

Cody Gakpo moet nog gewoon een jaar bij PSV blijven voetballen. Dit is het advies dat analist Wim Kieft hem wil mee geven.

Kieft prijst in zijn Telegraaf-column Luuk de Jong. “Het is een open deur dat Gakpo lang zover niet is. Hij twijfelt over een transfer, maar hij oogt nog niet klaar voor een grote competitie als de Engelse Premier League”, zo constateert de oud-international. “Voor zijn ontwikkeling is het beter als Gakpo nog een jaartje blijft bij PSV. Daar kan hij in relatieve rust voetballen en eraan wennen dat hij wordt geacht zich te laten gelden in grote duels.”

De oud-aanvaller vervolgt: “Tegen AS Monaco lukte het Gakpo in twee duels niet. Het viel te begrijpen omdat hij zover niet is en de druk hoog lag. Gakpo wilde zichzelf in de etalage zetten op het hoogste podium. Bewijzen dat hij PSV kan helpen aan Champions League-voetbal en bewijzen dat hij klaar is voor een transfer naar bijvoorbeeld Arsenal of Manchester United.”

“Vooralsnog blijven de twijfels bestaan en moet Gakpo zich nog waarmaken voor een plaats bij een topteam. Als Gakpo nu vertrekt en het loopt niet of een club haalt hem om de selectie op te vullen dan schiet hij daar niets mee op. Voor Sangarè geldt trouwens hetzelfde. Hij heeft niet voor niets bijgetekend”, aldus Kieft.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.