PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Antony 8 miljoen euro meer waard dan Cody Gakpo’

Ajax heeft met de Braziliaanse vleugelflitser goud in handen. Het Franse bureau CIES waardeert zijn transferwaarde namelijk op maar liefst 58 miljoen euro. Ze hebben onderzoek gedaan naar de hoogste transferwaardes van spelers buiten de vijf sterkste Europese competities.

Darwin Nunez heeft de hoogste transferwaarde van 71 miljoen euro. Antony volgt als nummer twee. Ook Cody Gakpo staat hoog op de lijst en wordt geschat op een waarde van vijftig miljoen euro. Sébastien Haller bezet ook nog een plek in de top tien met een geschatte transferwaarde van veertig miljoen euro.

Ajax en PSV kunnen dus de absolute hoofdprijs vragen voor hun vleugelspelers. Antony wordt gelinkt aan meerdere topclubs en zou onder meer bij Barcelona, Bayern München en Manchester United op de radar staan. Bij laatstgenoemde club zou ook Benfica-spits Núñez in beeld zijn. Ajax-trainer Erik ten Hag heeft komende zomer een flink transferbudget te besteden bij United en zou dit voor een groot deel kunnen spenderen aan Antony en Núñez, die beiden betaalbare opties lijken. Voor Gakpo zijn meerdere Premier League-clubs in de race, waarbij Arsenal de voornaamste kandidaat zou zijn om de vleugelspeler los te weken bij PSV. De Eindhovenaren verlangen minimaal veertig miljoen euro voor de zelfopgeleide speler.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.