PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Steven Bergwijn wil nog steeds naar Ajax’

Steven Bergwijn heeft een prima interlandperiode achter de rug. De aanvaller van Tottenham Hotspur was drie keer trefzeker in twee wedstrijden. Frapant is dat hij bij zijn club nogal verlegen zit om speelminuten.

Afgelopen winter hengelde Ajax nadrukkelijk naar de diensten van Bergwijn. Tottenham zou aanbiedingen van meer dan twintig miljoen euro naast zich neer hebben gelegd, mede omdat Bergwijn twee jaar geleden voor dertig miljoen euro werd aangekocht. In de zomer wacht de Amsterdammers dus een nieuwe kans. Aangezien Bergwijn deze winter te paaien was voor een overstap naar Amsterdam, zou dat deze zomer zomaar hetzelfde kunnen zijn.

Tottenham heeft nog onderhandelingsruimte door een contract tot 2025. De club moet echter wel oppassen dat het zichzelf niet in de vingers snijdt. Wanneer Bergwijn de komende maanden (of seizoenen) geen speeltijd krijgt, blijft zijn marktwaarde dalen en levert hij uiteindelijk (veel) minder op. Ter vergelijking: op het moment dat Tottenham Bergwijn aantrok, was de buitenspeler 35 miljoen euro waard. Nu schat Transfermarkt.nl zijn waarde op 18 miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.