PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt waakt voor FC Kopenhagen

Morgen speelt PSV in de conference League een thuiswedstrijd tegen het Deense FC Kopenhagen. Volgens trainer Roger Schmidt valt die ploeg niet te onderschatten. Kopenhagen is de ploeg in vorm, concludeerde Schmidt al snel tijdens de persconferentie.

“Ik denk dat zij veel meer zijn dan enkel solide. Aanvallend en verdedigend speelt de ploeg met een idee. Ze zijn koploper van de Deense competitie en hebben de laatste tien duels op rij gewonnen. Het verschil met ons zal niet groot zijn. Ik verwacht twee open wedstrijden.”

De Eindhovenaren beginnen met een thuiswedstrijd. Schmidt wil daar zijn voordeel uit slaan en een goede uitgangspositie voor de return neerzetten. “Die goede uitgangspositie hebben we nodig. Met het enthousiaste publiek achter zich kan FC Kopenhagen tot grote hoogte stijgen.”

De coach heeft echter veel vertrouwen in zijn eigen ploeg. “De afgelopen weken spelen we goed voetbal. Dat is extra fijn omdat nu de belangrijkste periode van het seizoen is aangebroken. Als iedere speler op het veld zo met elkaar in verbinding staat als bijvoorbeeld afgelopen zondag tegen Heracles Almelo en voor elkaar door het vuur gaat, kunnen we dit seizoen erg succesvol afsluiten. Het feit dat we ook na lastige duels aan het langste eind trekken, tekent de mentaliteit van onze ploeg. Dat is echt niet altijd makkelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.