PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

OFFICIEEL: Ajax contracteert Przemyslaw Tyton

Doelman Przemyslaw Tyton speelt de rest van het seizoen voor Ajax. De Amsterdammers hebben hem een contract laten tekenen tot deze zomer om het keepersprobleem op te lossen.

Op de clubwebsite schrijft de koploper van de Eredivisie: “De 35-jarige keeper was transfervrij en sluit vanaf deze week aan bij de selectie van Ajax 1. Vanwege de blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter was Ajax per direct op zoek naar extra invulling van deze positie.”

Tyton is geen onbekende naam in de Nederlandse competitie. De Poolse sluitpost heeft immers een verleden bij Roda JC Kerkrade en concurrent PSV. Het meest recentelijk was hij actief voor FC Cincinnati in de Verenigde Staten, na eerder clubs als Deportivo La Coruña, VfB Stuttgart en Elche CF te hebben gediend.

Ajax wilde graag een extra doelman aantrekken door de geblesseerden in de selectie. Ook Robbin Ruiter was hiervoor in beeld, maar de club besloot uiteindelijk niet voor hem te gaan. Maandagavond werd de komst van Tyton dus officieel bekrachtigd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.