PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax versterkt zich met doelman Przemyslaw Tyton’

Het ziet ernaar uit dat Ajax een nieuwe doelman heeft te pakken. Het gaat om de Poolse sluitpost Przemyslaw Tyton. Dit weet De Telegraaf te melden. In het verleden speelde hij voor o.a Roda JC en PSV. Hij ‘dient als noodverband als André Onana iets overkomt.

Erik ten Hag kent Tyton nog uit de tijd dat hij assistent-trainer bij PSV was”, schrijft de krant over de 34-jarige Pool. Tyton keepte van 2007 tot 2015 (verhuurperiodes daargelaten) in Nederland, bij achtereenvolgend Roda JC en PSV.

Daarna kwam hij ook nog uit voor VfB Stuttgart, Deportivo la Coruna en Cincinatti FC. Zijn contract bij de Amerikanen werd in januari dit jaar verscheurd, sindsdien is de 35-jarige Pool werkloos. Onlangs zei Ten Hag al over de geruchten rond Ruiter en Tyton: “Ik wil niet op de naam in gaan, maar wel dat we ons aan het oriënteren zijn, omdat we opeens een probleem hebben.”

De Telegraaf meldt tot slot nog: “De keuze voor de 1,95 meter lange Pool is een hard gelag voor Ruiter, die donderdag tijdens een proeftraining in Amsterdam een goede indruk maakte. Ten Hag kiest echter voor Tyton vanwege diens grotere internationale ervaring en vanwege het feit dat hij recenter nog in actie kwam en dus fitter is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.