PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Robert Lewandowski reageert op Rusland-boycot

Polen weigert om in de play-offs voor een WK-ticket in Qatar te spelen tegen Rusland. Dit heeft de voorzitter van de Poolse bond bekendgemaakt via het medium Twitter. Sterspeler Robert Lewandowski is het eens met deze beslissing.

“Geen woorden meer, het is tijd om te handelen”, stelt Kulesza. “Door de escalatie van de agressie van Rusland richting Oekraïne is het Poolse nationale team niet van plan om de play-off wedstrijd tegen het Russische nationale team te spelen. Dit is de enige juiste beslissing. We zijn in gesprek met de federaties van Zweden en Tsjechië om een gemeenschappelijk standpunt naar voren te brengen aan de FIFA.”

Bayern München-spits Robert Lewandowski, de grote ster van Polen, reageert op Twitter: “Het is de juiste beslissing. Ik kan me niet een wedstrijd tegen Rusland voorstellen zolang de agressie richting Oekraïne voortduurt. De voetballers en fans van Rusland zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niets aan de hand is.”

De voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië lieten eerder al in een gezamenlijke verklaring weten niet in Rusland te willen spelen in de play-offs. FIFA-voorzitter Gianni Infantino reageerde: “We hebben de brief vlak voor de meeting ontvangen. De eerste wedstrijd is over een maand. Natuurlijk hopen we dat de situatie voor die tijd is opgelost. We monitoren en analyseren de situatie en we nemen een besluit wanneer dat moet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.