PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Cody Gakpo is eenzijdiger, Noni Madueke is veelzijdiger’

Wim Kieft vindt dat PSV-talent Noni Madueke beter moet leren doseren om een dragende speler te worden voor de Eindhovenaren. De Engelse winger blonk uit tegen Vitesse maar in de Conference League tegen Maccabi wist hij minder indruk te maken.

‘Dan wordt duidelijk dat Noni Madueke nog niet de speler is die PSV bij de hand kan nemen’, oordeelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. ‘Van een negentienjarige, die tweemaal ver is teruggeworpen met spierblessures, mag je dat niet verlangen. Vandaar vond ik het een goede analyse van Schmidt toen hij stelde dat Madueke moet leren doseren. Zijn explosiviteit en manier van spelen vereisen dat. Je kan dat niet negentig minuten volhouden.’

‘Niet voor niets heeft zijn lichaam tweemaal een duidelijk signaal afgegeven’, vervolgt de voormalige spits van de Eindhovenaren. ‘De Braziliaanse Ronaldo, ooit ook PSV, kreeg daar eveneens mee te maken. Zijn explosiviteit was ongekend, maar regelmatig protesteerde zijn lichaam.’

De kwaliteiten van Madueke staan niet ter discussie, benadrukt Kieft, die ziet dat tegenstanders zich instellen op de actie naar binnen. ‘Opvallend genoeg zie je dat bewustzijn veel minder bij tegenstanders van Cody Gakpo. Terwijl Gakpo eenzijdiger is vanaf links dan Madueke van rechts. Madueke is veelzijdiger in zijn aanvallende acties. Hij kan binnendoor, maar wisselt dat gemakkelijker dan Gakpo af met een actie buitenom.’

Kieft is benieuwd naar hun plafond. ‘Voor zowel Gakpo als Madueke zijn de meeste duels in de Eredivisie en de Conference League geen graadmeter. Voor hun ontwikkeling valt te hopen dat PSV snel terugkeert naar een hoger niveau.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.