PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

OMT komt met goed nieuws voor het betaalde voetbal

Goed nieuws voor het voetbal in Nederland. Het OMT ziet namelijk weinig bezwaren om de plannen van het kabinet om de stadions weer vol te laten lopen dwars te bomen. Dit zou betekenen dat de stadions volgende week weer tot de nok aan gevuld kunnen worden.

De Telegraaf bevestigt vrijdagmiddag dat de plannen van het kabinet groen licht hebben gegeven van het belangrijkste adviesorgaan van de regering. Binnen de geplande versoepelingen is de anderhalve meter afstand bij grootschalige evenementen niet langer nodig, waardoor volle stadions dus weer toegestaan zijn. Tot dusver mocht er slechts een derde van de capaciteit benut worden.

De verwachting is dat Nederland op z’n vroegst pas op vrijdag 18 februari echt weer open gaat, waardoor er dit weekend nog geen volle tribunes te zien zullen zijn in Nederland. Komende dinsdag vindt er een persconferentie plaats met premier Mark Rutte en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar de versoepelingen definitief bekend gemaakt zullen worden.

Voor de amateursporten verandert er met de nieuwe maatregelen overigens niet al te veel, omdat de verwachting is dat de huidige regels rondom coronatoegangsbewijs in de (amateur)sport wel van kracht blijven. Dat betekent dat iedereen die ouder is dan achttien jaar gevaccineerd, hersteld of getest moet zijn voor ze beginnen aan de sportactiviteit. Wel is er meer mogelijk voor het publiek bij de amateursport.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.