PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Jorrit Hendrix: ‘Dat boeide Roger Schmidt echt niet’

Jorrit Hendrix speelt sinds deze winter voor Feyenoord. Afgelopen zomer vertrok hij bij PSV omdat trainer Roger Schmidt hem niet meer opstelde. Even daarvoor was de linkspoot al een tijdje niet inzetbaar door de gevolgen van zijn haartransplantatie.

Is Hendrix door collega’s wel eens ‘belachelijk gemaakt’ om die ingreep, die hij in 2020 in Istanboel liet doen? “Nee. Ik ben er altijd heel open en eerlijk over geweest, dus ze hadden ook niet echt de kans”, vertelt de middenvelder in de auto bij Andy van der Meijde. “Wat wel mooi was: ik had de transplantatie in de zomer gedaan. Toen moesten we al vrij snel gaan en daarna moesten we vrij snel trainen. Na mijn transplantatie werd ik gewaarschuwd dat ik moest oppassen met zonlicht en met water. Maar ja, het was juli, de zon scheen volle bak. Ik mocht niet in de zon zijn en geen zonnebrand op, dus ik liep met een wintermuts. Ik heb dus de eerste week met een muts op getraind in dertig graden.”

Hendrix informeerde trainer Schmidt daar van tevoren al over. “Ik ben gewoon naar hem toe gegaan. ‘Coach, zoals je kunt zien heb ik een operatie ondergaan en moet ik mijn hoofd een beetje beschermen’, zei ik. Het boeide hem echt niet. Hij zei: ‘Ja, geen probleem, ik had bij Bayer Leverkusen een speler die dat ook deed, maar hij wilde niet koppen.’ Ik zei: ‘Ja, koppen… de eerste paar weken zie je mij niet koppen’”, lacht Hendrix, die met het resultaat erg blij is. “Alleen achter, rondom de kruin, is het iets dunner. Dat was het donorgebied. Ze hebben het maximaal weggehaald.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.