PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Nistelrooy over opvolgen Schmidt: ‘In principe is het voor mij geen optie’

Ruud van Nistelrooy wordt genoemd als potentiele opvolger deze zomer van Roger Schmidt. Laatstgenoemde gaat namelijk vertrekken uit Eindhoven.

Door het aanstaande vertrek van Schmidt is de zoektocht naar een opvolger in Eindhoven begonnen. Van Nistelrooy neemt het liefst nog even de tijd bij het beloftenelftal, maar: “Er ontstaat nu een nieuwe situatie en het is dan denk ik logisch dat daarover gesproken wordt. De club weet alleen hoe ik erin sta en daar zie ik niet zo snel verandering in komen”, laat hij optekenen door het Eindhovens Dagblad. “Ik ben normaal altijd consequent en in principe is het voor mij dus geen optie.”

Toch zegt de voormalig spits niet definitief ‘nee’ tegen het hoofdtrainerschap bij PSV. “Ik voel ook waardering dat ik een van de opties ben, iets wat al tijden zo is. Ik heb mijn traject met mezelf afgesproken, maar op een gegeven moment zeg je ook een keer ja omdat je de ambitie hebt. Het ligt nu concreet op tafel en bij een nee weet je ook wat de consequenties zijn.”

Zijn ambitie ligt naar eigen zeggen niet bij Heerenveen. De Friezen stelden eerder deze week Ole Tobiasen aan als interim-trainer na het ontslag van Johnny Jansen, maar zoeken voor komend seizoen naar een opvolger. “Ik zag dat Foppe de Haan wat had geroepen over Heerenveen. Dat vind ik leuk, maar dat zit nu niet in mijn lijn. In principe is het volgend seizoen voor mij Jong PSV.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.