PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Simon Cziommer tipt Slot als opvolger Schmidt: ‘Ik meen het serieus’

Als het aan Simon Cziommer ligt dan zou PSV een poging moeten wagen om Arne Slot weg te halen bij Feyenoord. Dit zei de oud-voetballer in het programma ‘Voetbalpraat’ op ESPN.

“Ik heb het net gekscherend gezegd, maar ik meen het serieus. Op dit moment is Arne Slot de op een na beste trainer in Nederland. Waarom zou PSV er dan niet alles aan doen om deze trainer in te lijven? Het is toch ook een stap voor hem? Een ander budget, een ander team, Champions League-voetbal…”, aldus Cziommer.

De suggestie van de oud-voetballer riep de nodige weerstand op bij tafelgenoten Leo Driessen, Yordi Yamali en Kees Kwakman. “Dan kun je net zo goed proberen Erik ten Hag te halen”, opperde Driessen. “Dat is wel lastig omdat Ajax qua prestaties op dit moment een betere club is dan PSV”, reageerde Cziommer. “Feyenoord is dat niet. Feyenoord kan niet tippen aan wat PSV de laatste jaren heeft gepresteerd. PSV is de enige club waar op dit moment een trainer zou komen om bij de top te spelen. Ik redeneer vanuit PSV, vanuit de club.”

Eerder op de avond gaf Schmidt op het clubkanaal van PSV een toelichting bij zijn besluit om na dit seizoen te vertrekken. “Ik weet dat iedereen op zoek is naar één reden voor mijn vertrek, maar het is het hele pakket. Het heeft niets te maken met het financiële gedeelte, het budget, het perspectief of transfers”, zei hij. “Ik heb loyaliteit getoond in de anderhalf jaar dat ik bij PSV zit. Het was nooit een optie om PSV tussentijds te verlaten en mijn vertrek heeft niets te maken met een andere club.”

Meerdere trainers worden na het vertrek van Schmidt in verband gebracht met het trainerschap bij PSV. Het Eindhovens Dagblad heeft de namen van Ronald Koeman en Peter Bosz laten vallen, terwijl Phillip Cocu ook een logische keuze lijkt. Voor Ruud van Nistelrooy, die zijn trainerscarrière rustig wil opbouwen, lijkt de vacature te vroeg langs te komen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.