PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Grote Ihattaren-gok Ajax: ‘Langdurig en onzeker project’

Afgelopen transferperiode sloeg Ajax toe met het aantrekken van Mohamed Ihattaren. De Amsterdammers geven hem een nieuwe kans om te slagen in het topvoetbal. VI-verslaggever Simon Zwartkruis heeft zo zijn twijfels of de middenvelder zal gaan slagen.

Ihattaren was onder Mark van Bommel bij PSV een van de betere spelers van de selectie, maar dat veranderde met Roger Schmidt. De Duitser eiste een andere houding van Ihattaren waarmee de middenvelder lastig kon omgaan. Ihattaren kreeg steeds meer last van zijn discipline en besloot de club te verlaten.

Juventus trok hem aan, maar verhuurde hem direct aan Sampdoria. Bij de Italiaanse club kreeg hij binnen de kortste keren opnieuw problemen en keerde hij zelfs, zonder Sampdoria in te lichten, naar Nederland terug om voor zichzelf te trainen. Het zorgde ervoor dat zijn avontuur bij zijn nieuwe club al na een half jaar eindigde.

In de winterstop besloten de Amsterdammers toe te happen en Ihattaren een contract aan te bieden. “Iedereen weet hoe groot zijn talent is, niemand weet wat er nog van over is. De belangrijkste vraag is of Ihattaren heeft geleerd van zijn verleden. Of hij hard kan zijn voor zichzelf en minder afhankelijk van omgevingsfactoren”, stelt Zwartkruis bij Voetbal International.

De journalist vindt dan ook dat Ajax een grote gok neemt. “Het is een langdurig en onzeker project. Maar het is te vroeg een 19-jarige jongen, onder complexe omstandigheden, nu al af te schrijven. Het woord is straks aan de linkervoet en bovenal aan de intrinsieke motivatie van Ihattaren zelf.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.