PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Phillip Cocu: ‘PSV kan me altijd bellen’

Phillip Cocu zou na zijn vertrekt bij Derby County graag weer ergens aan de slag willen. Hij zit sinds november 2020 zonder werk en werkte eerder bij PSV en Fenerbahce.

Na mijn ontslag bij Derby County vroeg ik me vooral af hoe ik mijn tijd zou gaan invullen”, begon Cocu over zijn afgelopen jaar. “Maar nu ik terugblik op een jaar zonder werk, denk ik dat het goed is geweest om even gas terug te nemen. Mijn levensritme is decennialang volledig bepaald door voetbal. Eindelijk ontstond er ruimte voor familie, vrienden en voor andere sportieve activiteiten: hardlopen, tennissen, padel spelen. En kijken naar de wedstrijdjes van mijn zoons.”

Toch verlangt hij inmiddels steeds meer naar een terugkeer als trainer. “Dat merkte ik toen ik steeds vaker wedstrijden op tv ging kijken, met de ogen van een trainer. Lettend op spelpatronen, de samenhang tussen de linies, de ruimtes, hoe reageren ploegen tactisch op elkaar? Puur voor de ontspanning kijken kan ik al tijden niet meer. Als speler lukte dat nog wel, maar sinds ik trainer ben niet.”

De kans is aanwezig dat er bij zijn oude club PSV een vacature vrijkomt, wanneer Roger Schmidt zijn aflopende contract niet verlengt. “Dat hoor ik voor het eerst”, reageerde Cocu. “Ik vind het moeilijk daarop te reageren. Op dit moment heb ik mijn handen vrij, ik weet niet hoe dat over twee maanden is. PSV weet dat het me altijd kan bellen. Dat is nu niet opeens anders. Ik sluit nooit dingen bij voorbaat uit.”

“Voor mij persoonlijk is het belangrijkste dat ik het gevoel heb dat ik toe ben aan een nieuwe klus”, vervolgde de laatste trainer die met PSV de landstitel pakte. “Ik zal kritisch kijken waar ik eventueel op inga. Of die match er zal komen en waar dat zal zijn, gaat de komende periode uitwijzen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.