PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Eigenlijk wilde ik deze zomer vertrekken bij PSV’

De rol van Erick Gutiérrez leek uitgespeeld te zijn bij PSV maar niets is minder waar. Trainer Roger Schmidt maakt dit seizoen weer veel gebruik van de Mexicaanse middenvelder.

Hij kwam in de zomer van 2018 bij PSV terecht, maar wist nooit een vaste basisplaats af te dwingen. Waar hij veelal last had van blessures, bleek de concurrentie eveneens beter te zijn. Het zorgde voor twijfel bij de middenvelder die afgelopen zomer de beslissing maakte om uit Eindhoven te vertrekken.

“Eerlijk gezegd wilde ik PSV in de zomer verlaten”, zo merkt hij op in een interview met Voetbal International. Gutiérrez had daar een duidelijk argument voor. “Ik speelde niet en dit jaar is met het WK in Qatar heel belangrijk voor me. Daar wil ik met Mexico absoluut bij zijn. Ik moest dus ergens gaan spelen.”

Gutiérrez vond zelfs al een club. Cruz Azul bleek bereid te zijn om hem van PSV over te nemen. De middenvelder zélf besloot echter de transfer af te blazen toen hij merkte dat hij meer kansen kreeg bij PSV. “Ik ben wel verrast dat het zo is gelopen. Ik had alles al geregeld met die andere club en was eigenlijk dus al weg bij PSV. Maar Schmidt heeft steeds het vertrouwen in mij uitgesproken en ik ben zelf altijd keihard blijven werken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.