PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV’er van Ginkel: ‘We zijn nu toch iets stabieler’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Marco van Ginkel vindt her persoonlijk geen verrassing dat PSV koploper is in de Eredivisie. Dat geeft hij aan tijdens het jaarlijkse captains interview van Voetbal International. “We begonnen goed met het winnen van de Johan Cruijff Schaal, daarna hadden we een mindere periode, maar gingen vervolgens – ondanks de nodige blessures – weer winnen”, aldus Van Ginkel.

De aanvoerder gaat verder: “Er is bij PSV natuurlijk best veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Toen was het qua groep een pittig jaar. Nu hebben we meer oudere jongens en andere persoonlijkheden. Dat is wel een verschil met wanneer een grote groep jonge spelers de basis vormt van je team. We zijn nu toch iets stabieler.”

Dit seizoen is de speelwijze bij PSV ook veranderd. “Vorig seizoen speelden we 4-2-4, maar nu doen we dat anders”, zo geeft hij aan. “We zijn nu in balbezit meer centraal georiënteerd, terwijl vorig seizoen de kracht ook lag bij de backs die er steeds overheen denderden. Dat is nu minder, maar ik denk dat onze huidige speelwijze wel past.”

Van Ginkel wordt ook gevraagd naar het kunstgras waar in de Eredivisie nog altijd op wordt gespeeld. “Ik speel er niet eens meer op, na al mijn blessures”, zegt hij daarover. “Het zou misschien wel kunnen, maar het voelt niet goed, ik hou onbewust in, dus dan denk ik: Laat maar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.