PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘De keren dat hij in de PSV-basis begon, was het gewoon net te weinig’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Analist Arnold Bruggink heeft zich lovend en kritisch uitgelaten over PSV-aanvaller Yorbe Vertessen. Hij is de laatste maanden goed op dreef en was afgelopen weekend tegen PSV nog goed voor twee doelpunten en een assist.

Roger Schmidt ziet hem nog steeds als de ideale twaalfde man, maar Vertessen klopt steeds harder op de deur. Bruggink snapt het standpunt van de PSV-trainer wel. “De keren dat hij in de basis begon, was het gewoon net te weinig. Schmidt weet ook: als ik Vertessen breng, gebeurt er altijd iets. Hij kan dan het verschil maken. Dat laat hij nog elke keer zien”, zegt de oud-PSV’er tegen ESPN.

De vraag is wat Vertessen nog ontbeert om een onbetwiste basisspeler te worden. Bruggink: “Door in wedstrijden waarin hij in de basis begint, vanaf minuut één te laten zien wat hij kan brengen. Wanneer een tegenstander nog compact staat, hetzelfde te laten zien. In plaats van als er meer ruimte ontstaat en de tegenstander al vermoeid is.” Maar: “Zijn snelheid is zo’n specifieke kwaliteit en hij scoort makkelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.