PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt: ‘Als ik een contract teken, respecteer ik dat contract’

Roger Schmidt is niet van plan om PSV vroegtijdig te gaan verlaten voor een nieuw avontuur. De oefenmeester respecteert namelijk een contract dat hij heeft getekend. De 54-jarige Duitse trainer stond in de nadrukkelijke belangstelling van RB Leipzig, dat in Schmidt de ‘Wunsch-Kandidat’ zag om de ontslagen Jesse Marsch op te volgen.

Maar Schmidt gaat de overstap naar Leipzig niet maken, zo is duidelijk geworden. Het Eindhovens Dagblad schreef maandag dat de Duitse club een aantrekkelijk aanbieding had voor de trainer, maar Schmidt wil zijn contract in Eindhoven gewoon uitdienen. “Als ik een contract teken, respecteer ik dat contract”, zo vertelt Schmidt nu tegen ESPN.

Het zou zomaar kunnen dat Schmidt ook na dit seizoen werkzaam is bij PSV. De club en trainer zijn namelijk in gesprek over een langere samenwerking. “Ik denk dat we een goede relatie hebben: de verantwoordelijken binnen de club en ik als coach. We zijn continu met elkaar in gesprek. Er is geen druk. Beide partijen zijn tevreden met de huidige situatie. Op een bepaald moment moeten we het er natuurlijk gaan hebben over volgend seizoen, maar we zijn nu gefocust op morgen en dit seizoen. We zijn nog steeds in de race voor meerdere titels. We hebben er ook al een gewonnen. Maar er zijn er nog een paar meer te behalen”, aldus de oefenmeester tegen de sportzender.

Volgens het ED is Schmidt veeleisend als het gaat om het tekenen van een nieuwe verbintenis. De trainer zou meer opties willen om te investeren in de spelersgroep zodat de concurrentie met Ajax kan worden aangegaan. ‘Uit de omgeving van Schmidt klinken geluiden dat PSV meer zou moeten kunnen investeren en grotere talenten aan zou moeten trekken, die zich in een grotere competitie al bewezen hebben. Schmidt hoopt naar verluidt ook op financieel perspectief om dit realiseerbaar te maken’, viel deze week in de krant te lezen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.