PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Lars Unnerstall is in zijn ontwikkeling veel verder dan Drommel’

Voormalig keeper Harald Wapenaar vindt Lars Unnerstall momenteel een betere keeper dan Joel Drommel. De keepers ruilden afgelopen zomer van club. Waar Drommel door PSV werd weggekocht bij FC Twente, bewandelde Unnerstall transfervrij de omgekeerde weg.

“Maar als je puur naar de kwaliteit van de beide keepers kijkt, dan heeft PSV juist het meeste baat bij een doelman als Unnerstall”, stelt Wapenaar in gesprek met De Telegraaf.

Een blik op de cijfers leert dat Unnerstall op veel punten beter scoort dan Drommel. Zo verricht de Duitse doelman meer reddingen per wedstrijd (2,80 tegen 1,66), komt hij vaker succesvol uit (0,80 tegen 0,44) en pakt hij meer hoge ballen (0,70 tegen 0,55). “Unnerstall is in zijn ontwikkeling veel verder. Dat is echt een geweldige keeper. Bij PSV werd hij erop afgerekend dat hij niet mee kon voetballen. Maar op dat punt is hij zich aan het verbeteren”, aldus voormalig doelman Wapenaar, die als keeperstrainer in dienst is van Willem II.

Omdat het meevoetballen niet zijn sterkste punt is, mocht Unnerstall de voorbije zomer vertrekken bij PSV. “Een topclub wil graag opbouwen van achteruit. Ik begrijp dat PSV weer op zoek ging naar een keeper die ook met zijn voeten uit de voeten kan. Maar in het vak van doelman gaat het om de eerste plaats om ballen tegenhouden”, zegt Wapenaar, die onder indruk is van Unnerstall. “In één-tegen-één situaties is hij soms net een trekpop. Hij maakt zich breed door zijn armen te strekken. Dan zie je dat hij in Duitsland is opgeleid. Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Wellenreuther hebben dat ook. Die zitten zo kort op een speler dat ze in dat soort situaties zelf het initiatief hebben.”

Volgens Wapenaar is Drommel nog niet zover als Unnerstall. “Hij zit vaak niet kort genoeg op de speler”, stelt de keeperstrainer, die het doelpunt van Myron Boadu in de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco als voorbeeld noemt. “Als je naar dat doelpunt kijkt, denk je: die keeper had toch meer kunnen doen? Dan ziet het er onzeker uit. Unnerstall is een beer van een vent. Die straalt veel meer uit en lijkt onoverwinnelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.