PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Dit kleurrijke PSV-elftal bevolkt nu een andere Eredivisie: die van de analisten

Wanneer het precies begonnen is valt moeilijk te achterhalen, maar we zijn er al een aantal decennia aan gewend: de voetbalanalyse. Veel kopstukken die voorheen bij PSV actief waren, zijn nu actief op televisie. Ze vormen een kleurrijk clubje, waarvan je makkelijk een elftal kan samenstellen. Een sterk elftal ook nog!

 

Beelden opzoeken

Wat dat betreft biedt het internet soelaas, er zijn zo veel praatprogramma’s aan het spelletje gewijd dat je snel één of meer analisten over het hoofd ziet. Valt er een goede grap of onvertogen woord, dan kunnen we het razendsnel terugzien via de digitale snelweg. Zeker nu op steeds meer plekken glasvezel internet is aangelegd, kost dat nog weinig moeite. Net als het opzoeken van oude beelden van die spelers, om het beste analisten-team op te kunnen stellen.

 

Drie coaches

Op het bankie nemen coaches Dick Advocaat en Aad de Mos plaats, en vooruit, met Bert van Marwijk als adviseur. De eerste is de Heintje Davids van het trainersgilde en is nu in Irak actief. Aad de Mos mag de uitdaging ook wel eens aangaan omdat hij als onafhankelijk journalist –  zie dit fragment uit 2019 – nog steeds graag de discussie aangaat met de trainer van dienst. Van Marwijk zetten we net als enkele jaren terug als raadsman op de tribune.

 

Achterin: Waterreus, Vink, Koeman en Bruggink

Op doel is ontegenzeglijk Ronald Waterreus de man. Achterin vinden we Ronald Koeman, Marciano Vink en Arnold Bruggink. Koeman toonde zich in het verleden niet te beroerd om in een studio plaats te nemen. Mocht het niet lukken in Catalonië, dan is hij welkom in dit elftal, dat met een beetje fantasie makkelijk de Champions League zou winnen. Kijk maar naar het middenveld.

 

Middenveld: Pérez, Gullit, Afellay en Willy Van de Kerkhof

Met een ‘ruit’ onder leiding van verdedigende middenvelder Ruud Gullit winnen we praktisch alles. Zeker als De Stofzuiger als controleur optreedt, stilist Ibrahim Afellay aanvallende impulsen brengt en de eveneens immer kritische Kenneth Pérez met gouden passjes mag strooien. Als stand-in kunnen we misschien cultheld/podcast-man Björn van der Doelen achter de hand houden?

 

Aanval: Gijp, Kieft en René Van de Kerkhof

Gijp (over tv-carrière gesproken) en Kieft vormen de onomstreden droom-aanval als je deze spelers in hun hoogtijdagen op zou stellen. Maar dat geldt voor alle hier genoemde spelers. En oké, officieel zijn de Van de Kerkhofjes geen tv-analisten, maar wekelijks krijgen we hun ongezouten mening mee. Bovendien, een all stars-team samenstellen zonder deze onlangs 70 jaar geworden PSV-iconen zou vloeken op de Herdgang zijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.