PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Roger Schmidt gaat oogappeltje niet slachtofferen’

Olivier Boscagli pakte dit weekend uit met een schitterende goal tegen AZ. Hij speelde als controleur als vervanger van de geblesseerde Sangare. Volgens De Telegraaf heeft de multifunctionele Fransman veel meer voetbal in zijn lijf dan de mannetjesputter uit Ivoorkust.

De krant analyseert op maandagmorgen: “Met Boscagli is PSV veel vaster aan de bal op het middenveld dan met de Ivoriaan. Hij zorgt van daaruit ook voor creatieve impulsen. Vorig seizoen bewees Boscagli dat al enkele keren, toen Schmidt daar een plaats voor hem reserveerde bij afwezigheid van Sangaré of Rosario. Laatstgenoemde is vertrokken en hoewel Sangaré vaak balverlies lijdt, blijft hij voor Schmidt onomstreden vanwege zijn rol als breker en balafpakker.”

Men vervolgt: “De Duitser neemt het veelvuldig inleveren van de bal op de koop toe. Het lijkt daarom een brug te ver dat Schmidt zijn oogappeltje Sangaré zal slachtofferen voor Boscagli op het middenveld. Zelfs als het niet ten koste gaat van de defensieve zekerheid. Want hoewel AZ een enkele goede kans kreeg, zonder de Ivoriaan en mét Boscagli op het middenveld hield PSV redelijk simpel de nul.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.